Gepersonaliseerde oplossing

De Cue2walk is een hulpmiddel dat cueing eenvoudig toepasbaar maakt in de eigen omgeving. Hiermee is het apparaat een aanvulling op therapie, medicatie of invasieve ingegrepen als een deep brain stimulator (DBS).

 

Ben je benieuwd wat we voor  jouw praktijk, zorginstelling of cliënten kunnen betekenen?

Een Cue2Walk apparaat die op het linkerbeen is vastgezet

Waarom de Cue2walk?

Dankzij de haptische en auditieve cues kan de gebruiker een rechte houding behouden.

Geen gewenning omdat de cue alleen aan gaat wanneer dat nodig is en automatisch weer uitgaat.

Het apparaat is volledig afgesteld op de persoonlijke voorkeuren en op het looppatroon van de gebruiker.

Het apparaat is eenvoudig in gebruik en kan onzichtbaar onder de kleding gedragen worden

Voor wie?

De Cue2walk is geschikt voor mensen die last hebben van loopverstoringen ten gevolge van de ziekte van Parkinson en parkinsonisme. Het hulpmiddel is in te zetten bij festinatie en akinetische en/of trembling freezing of gait. Door het gebruik van het hulpmiddel ervaren mensen minder vaak, minder lang en minder intens loopverstoringen. Daarmee krijgen ze weer het vertrouwen terug om te blijven bewegen. En met vertrouwen, meer vrijheid!

 

Om te bepalen of het apparaat een geschikt hulpmiddel kan zijn, hebben we samen met experts een test ontwikkeld. Deze is gebaseerd op gevalideerde en gestandaardiseerde vragenlijsten. De duur van de test is ongeveer 5 minuten en kan daarmee vaak tijdens een therapie sessie worden ingezet.

 

Het resultaat van de test verschijnt direct in de mail, zodat je samen de vervolgstap kan bepalen.

Ervaringen van medisch professionals

Ervaringen van medisch professionals

In november 2023 zette Arthur Hoeve de Cue2walk voor het eerst in bij één van zijn patiënten.

 

“In therapie hebben we geoefend met manieren om het vallen te verminderen, toch bleef dit bij de patiënt in kwestie regelmatig gebeuren. Op een  ParkinsonNet MDO heb ik kennisgemaakt met het hulpmiddel. Sinds we de Cue2walk inzetten is niet alleen het vallen afgenomen maar ook het vertrouwen van de patiënt toegenomen.”

Arthur Hoeve, MSc. Geriatriefysiotherapeut, aangesloten bij ParkinsonNet

Ralph behandelt ruim 10 jaar mensen met parkinson en ziet samen met zijn collega zo’n 80-100 mensen met parkinson per jaar. 

 

“Met eigen ogen heb ik de waarde kunnen zien van het herwinnen van (en deel van) de controle over een erg beperkend fysiek probleem en de daarbij optredende mentale effecten, waaronder inactiviteit, beweegangst en valangst. Voor ons fysio’s is het in samenwerking met Cue2walk kunnen verzorgen van een effectieve interventie m.b.t. freezing-problematiek hiermee van grote waarde’.

 

Ralph Dijkman, Msc. Geriatriefysiotherapeut, aangesloten bij ParkinsonNet. Bos & Weide Fsyiotherapie

Ervaar de Cue2walk

Wij verzorgden al op zeker 50 multi- en monodisciplinaire ParkinsonNet bijeenkomsten en interne demonstraties over de Cue2walk. Eén van onze specialisten deelt hoe het apparaat werkt, wat het de gebruiker én de behandelaar oplevert en voor wie het hulpmiddel geschikt is.

 

Benieuwd of we bij kunnen dragen aan jouw event of bijeenkomst?

Actief tegen loopverstoringen

Een actief leven is van belang om de ontwikkeling van symptomen op korte en lange termijn te remmen. Juist verstoringen in het lopen blijken een fysieke en mentale barrière om actief te blijven. Door minder bewegen nemen de symptomen sneller toe.

 

Doorbreek het neerwaartse patroon tijdig en doorbreek de belemmeringen om ontwikkeling van de aandoening te remmen. Uit gebruikersonderzoek blijkt dat 94% van de gebruikers een of meerdere positieve effecten ervaart

Brochure aanvraag

In onze brochure staat alles wat een potentiële gebruiker van de Cue2walk moet weten. Graag een aantal brochures bij jou op de praktijk? Vraag de gratis brochure aan en wij sturen jou een aantal exemplaren toe.

NL Brochure download Medical Professional (#17)

Onafhankelijk geadviseerd door

Cue2walk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met belangrijke autoriteiten op het gebied van Parkinson.