Het ontstaan van Cue2walk

Het idee voor de Cue2walk ontstond in 2010 tussen mensen met parkinson en hun behandelaar. In 2016 werd in overleg met alle betrokkenen Cue2walk International opgericht om deze oplossing beschikbaar te maken voor mensen met parkinson. Altijd in nauwe samenwerking met kennisinstellingen, zorginstellingen, behandelaren, mensen met parkinson en hun naasten.

Samen voor bewegingsvrijheid

Jarenlang hebben wij samen met zorginstellingen, mensen met parkinson, universiteiten, hogescholen en partners gewerkt om de Cue2walk te ontwikkelen. Deze samenwerkingen en wijze waarop we ontwikkelen hebben ons het vertrouwen van vele autoriteiten opgeleverd. Omdat wij geloven in samenwerken, hebben wij naast veel partners ook adviesraden.

Dankzij de vele samenwerkingen werd de werking van de Cue2walk in 2017 in de praktijk bewezen. En sindsdien door wetenschappelijk onderzoek onderschreven. Sinds 2021 is de Cue2walk medisch gecertificeerd en sinds 2022 beschikbaar in Nederland. In 2024 starten pilots in Duitsland om ook daar de bewegingsvrijheid van mensen met parkinson terug te geven.

Medisch adviesraad

Dr. Jorik Nonnekes

Associate Professor en Revalidatiearts bij Radboudumc en Sint Maartenskliniek

Gespecialiseerd in neurologische bewegingsstoornissen ten gevolgen van neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en CVA.

Dr. Erwin van Wegen

Associate Professor Neurorevalidatie bij Amsterdam UMC

Gespecialiseerd in bewegingsstoornissen, neuroplasticiteit en neurorevalidatie (ziekte van Parkinson, beroerte, multiple sclerose)

Onze partners

Cue2walk is tot stand gekomen dankzij nauwe samenwerkingen en onafhankelijke ondersteuning van diverse partners.

Verkregen fondsen en subsidies

De bewegingsvrijheid van mensen met parkinson vergroten is mede mogelijk gemaakt door subsidies en fondsen.

2016 MiT R&D

2017 EIT Health Proof of Concept call II

2017 EIT Health Proof of Concept call IV

2019 EIT Health 1st Headstart

2019 EIT Health MCN coaching

2019 Kansen voor West II

2020 ZorgTech II

2022 ZorgTech III

2023 ZorgTech Kennis en Programma voucher

2023 ParkinsonNL Implementatie voucher

2024 Kansen voor West III

Stapzekerheid

Samen met het team, adviesraden, onze partners en investeerders werken we aan bewegingsvrijheid voor mensen met parkinson.

Het team

Floor Waardenburg

Managing Director

Floor is algemeen Directeur van Cue2Walk en is eindverantwoordelijk voor de operationele, commerciële en financiële activiteiten van Cue2Walk. Hij heeft achtergrond als bewegingswetenschapper, docent lichamelijke opvoeding en ruime ervaring als ondernemer in de (sport)evenementen branche.

Sander Minnoye

Technical Director

Sander is medeoprichter van Cue2Walk en is eindverantwoordelijk voor de technologische en wetenschappelijke vraagstukken binnen Cue2Walk. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in de ontwikkeling van producten in de medische richting. Hij is de expert binnen Cue2Walk op het gebied van dataverwerking en algoritmes, de ontwikkeling en productie van de hardware van de Cue2walk en de ontwikkeling van de service tussen patiënt, therapeut en data. Met een achtergrond als industrieel ontwerper en medisch werktuigbouwkundige is Sander de verbindende factor tussen techniek en gebruiker.

Martijn van der Ent

Medical Director

Martijn is medeoprichter van Cue2Walk en is eindverantwoordelijk voor de medische toepassing en implementatie in de praktijk. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring als zorginnovator en doet dit door middel van onderzoek, co-design, ontwikkeling van techniek en marketing van nieuwe producten/diensten. Martijn is de verbindende factor tussen medische professionals en eindgebruikers en houdt altijd alle perspectieven in de gaten om te komen tot een zo waardevol mogelijke toepassing voor de gebruikers van de Cue2Walk.

Rein van Zutven

Accountmanager & implementatie specialist

Rein zorgt ervoor dat het aanmeten van de Cue2Walk soepel verloopt. Daarnaast kan iedereen met vragen over de werking van de Cue2Walk bij hem terecht. Hij heeft een achtergrond als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper en heeft meer dan 8 jaar in de praktijk gestaan. Hierdoor kan Rein zowel de drager van de Cue2Walk als de behandelaars adviseren over een optimaal gebruik en toepassing in de praktijk.

Sophie Adriaansens

Implementatie specialist

Sophie zorgt voor zowel het personaliseren als het aanmeten van de Cue2Walk. Ze vindt het persoonlijke contact een van de belangrijkste factoren om het proces tot een slagen te brengen. Samen komen we verder dan alleen. Met haar achtergrond als doktersassistente is het zorgsysteem een vertrouwde omgeving. Ook doet ze als Bewegingstechnoloog (i.o.) onderzoek naar de uitbreidingen en nieuwe ontwikkelingen binnen Cue2Walk.

Fransie Schuurman

Implementatie manager

Fransie is implementatie manager bij Cue2Walk en ondersteund bij de de personalisatie en het toepassen van de Cue2Walk.  Ze is gericht op de mens en vindt het mooi om samen te kunnen werken aan een hulpvraag van een persoon. Ze heeft een achtergrond als bewegingstechnoloog en de nodige ervaring in de branche van medische hulpmiddelen. Met Fransie haar betrokkenheid, ervaring en enthousiasme kan ze het aanmeet traject van de Cue2Walk goed begeleiden.

Eva Galjee

Product Owner & Data Scientist

Eva is onze product owner en verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en verbreding van de automatische detectie van loopverstoring door de Cue2Walk. Ze heeft een achtergrond als industrieel ontwerper en werktuigbouwkundige en heeft de nodige ervaring in de ontwikkeling van software. Eva doorgrond niet alleen de technische mogelijkheden van de Cue2Walk, maar ook wat dit betekent in de dagelijkse praktijk voor mensen met Parkinson en de behandelaren.

Jens Keijser

Data Engineer & Scientist

Jens is verantwoordelijk voor het persoonlijk optimaliseren van de Cue2Walk. Daarnaast zal hij zich richten op de doorontwikkeling en verbreding van de automatische detectie van loopverstoring door de Cue2Walk. Hij heeft een achtergrond als Bewegingstechnoloog en Werktuigbouwkundige en heeft de nodige ervaring in biomechanica om menselijk bewegen te vertalen naar te gebruiken data voor Cue2Walk.

Simone de Jong

Branding & communicatie manager

Simone is verantwoordelijk voor alles wat Cue2Walk communiceert. Zie je ons op sociale media, een beurs of in een mailing voorbij komen, dan zit zij erachter. Simone focust zich op het helder en begrijpelijk communiceren van de mogelijkheden van de Cue2Walk en de ontwikkelingen die het product en de organisatie doormaken. Met haar achtergrond als merkstrateeg en operationeel manager bij een branding bureau en juist minder grote kennis van data en zorg weet zij de boodschap eenvoudig en doeltreffend te communiceren.

Kobe

Sfeermanager & medewerker van de maand

Kobe is verantwoordelijk voor een ontspannen en vrolijke werksfeer. Met zijn achtergrond als schapendrijver weet deze bordercollie de boel altijd bij elkaar te houden. Als de Cue2Walk collega’s te lang achter hun bureau zitten legt hij z’n kop op je schoot om even te stoeien of een ommetje te maken door de buurt. Kobe is dankzij deze inspanning regelmatig medewerker van de maand.

Investeerders

Cue2walk International heeft zich mede dankzij onze investeerders kunnen ontwikkelen.

In 2021 besloot Bluesparrows MedTech Fund te investeren in Cue2walk International omdat zij zagen dat de Cue2walk een uniek en makkelijk te gebruiken hulpmiddel was voor mensen met een probleem met grote persoonlijke en maatschappelijke gevolgen. Daarnaast hadden zij vertrouwen in het inhoudelijk sterke en complementaire management team.

Sinds 2023 is Calder Holding betrokken bij Cue2walk omdat zij geloven dat het team van Cue2walk in staat is om het bedrijf op te schalen om marktleider te worden in het ondersteunen van mensen met Parkinson die loopverstoringen ervaren. Daarnaast is er een gezamenlijke ambitie om de activiteiten te verbreden naar andere MedTech en eHealth oplossingen.