Veelgestelde vragen

De Cue2walk kan ondersteunen in het terug krijgen en behouden van controle bij een loopverstoring of bevriezing. Dit doet het apparaat doormiddel van een ritmisch tril- of geluidssignaal (cue). De Cue2walk kan handmatig of met een specifieke beweging geactiveerd worden op het moment dat je ondersteuning nodig hebt om op te starten.


Daarnaast herkent de Cue2walk herkent een loopverstoting in het beginstadium en biedt een cue in het normale loop ritme. Door de aandacht te verplaatsen van een geautomatiseerde beweging (lopen) naar een volledig bewuste beweging (stap zetten op het ritme van de cue) kan een bevriezing of loopverstoring zelfstandig worden doorbroken.

De Cue2walk biedt de broodnodige ondersteuning bij loopverstoringen door de ziekte van Parkinson. Herken je de volgende situaties?

  • Kom je soms vast te zitten of bevries je ongewenst?
  • Is het lastig om in beweging te komen?
  • Ondervind je bewegingsproblemen gerelateerd aan Parkinson?
  • Ervaar je moeilijkheden in bepaalde situaties?
  • Maak je gebruik van cueing-trucs (tellen, wiegen, muziek, etc.) om op gang te komen of te blijven?

Dan is de kans groot dat de Cue2walk jou kan helpen. Wij bekijken per persoon met de ziekte van Parkinson of de Cue2walk een geschikt hulpmiddel kan zijn. Om dit te bepalen vragen we je een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vind je hier.

Ja, ook met een DBS kun je succesvol gebruik maken van de Cue2walk. De Cue2walk wordt op het onderbeen gedragen en maakt geen directe verbinding met de hersenen. Dit doet de DBS wel. De verschillende technieken beïnvloeden elkaar dus niet.

De personalisatie procedure is op zo’n manier ingericht dat de kans op slagen groot is. Meer dan 85% van de mensen die een traject start is aan het eind tevreden en gebruikt het apparaat dagelijks. Tijdens de eerste drie weken hebben we regelmatig contact om ervoor te zorgen dat de Cue2walk jou daar ondersteunt waar jij hebt nodig hebt. Mocht het desondanks voorkomen dat de Cue2walk onvoldoende ondersteuning biedt, krijg je het aanschaf bedrag retour.

De Cue2walk is een medisch gecertificeerd hulpmiddel CE Klasse I. Binnen de zorgverzekeringswet valt dit product in de categorie ‘complex loophulpmiddel’, artikel 2.12 van de zorgverzekeringswet.

Op dit moment zijn wij in gesprek met zorgverzekeraars om het apparaat te vergoeden binnen het basispakket. Helaas kunnen wij geen uitspraak doen over het moment waarop uw zorgverzekeraar het hulpmiddel vergoed.

Het apparaat dient persoonlijk aangeschaft te worden.

Wij adviseren het apparaat te declaren bij je zorgverzekeraar, en eventueel in beroep te gaan bij een eerste afwijzing. Als je vragen hebt over het aanvragen van vergoeding dan kun je contact op nemen met info@cue2walk.nl.

In sommige gevallen zijn de kosten van het hulpmiddel aftrekbaar in de inkomsten belastingaangifte. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina over hulpmiddelen van de belastingdienst. Omdat deze regeling afhankelijk is van je persoonlijke (financiële) situatie raden wij aan hiervoor advies in te winnen, bijvoorbeeld bij een belastingadviseur.

Mocht je (technische) problemen met de Cue2walk ervaren, dan kun je contact opnemen via het contactformulier. We gaan vervolgens samen op zoek naar een passende oplossing. In de handleiding vind je uitgebreide instructies over het gebruik van het apparaat en de garantie.

De Cue2walk is drupdicht type I. Geschikt voor gebruik in een vochtige ruimte of tijdens direct contact met lichte verticale regendruppels. Het apparaat is niet geschikt tijdens het douchen, harde regen of bestand tegen een constante waterstraal.

De Cue2Walk bevat een oplaadbare batterij. Afhankelijk van het gebruik van de Cue2Walk gaat de batterij ongeveer 18 uur mee op het moment dat het apparaat volledig is opgeladen. We adviseren om de Cue2Walk nachtelijks op te laden, om een lege batterij tijdens gebruik te voorkomen.

Op dit moment is de Cue2walk alleen in Nederland verkrijgbaar. Op het moment verkennen we de mogelijkheden buiten Nederland. Woon jij niet in Nederland maar wil jij wil een Cue2walk aanschaffen? Neem contact met ons op, dan informeren we je graag.

Het is mogelijk om de Cue2walk te ervaren op inloopdagen die wij door heel Nederland organiseren. Tijdens een inloopdag krijg je de mogelijkheid om de Cue2walk in een veilige omgeving te ervaren. We geven je graag persoonlijk advies en zorgen dat er tijd is voor een één op één consult. Een afspraak maken is niet nodig en jouw bezoek is geheel vrijblijvend. Je vind de inloopdagen op onze nieuws pagina.

Medische hulpmiddelen moeten voldoen aan strengere veiligheids- en prestatie-eisen. Voor Europa is dit vastgelegd in een verordening, de MDR. De Cue2walk is een Medisch gecertificeerd apparaat CE klasse 1, het product voldoet daarmee volledig aan de Europesche wetgeving voor medische hulpmiddelen onder MDR. Naast het product zijn daarin ook de veiligheid en kwaliteit van onder andere onze bedrijfsprocessen geborgd naar ISO 13485 standaard.

Voor het persoonlijk aanmeten van de Cue2walk hebben we beweegdata nodig, hiervoor vragen we je vooraf toestemming. De data die we nodig hebben bestaat uit 15 seconden lopen, de Cue2walk registreert deze informatie en slaat dit op. Deze informatie wordt anoniem, dus niet aan jouw naam gekoppeld, verwerkt zodat we de Cue2walk op de juiste manier voor jou kunnen instellen. Zodra dit is gedaan functioneert de Cue2walk zonder koppeling. Dit proces verloopt naar international erkende standaarden, de ISO 9001 en ISO 27001. En natuurlijk verwerken we alle gegevens binnen de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).  

Heb je geoefend met de Cue2walk en ondersteunt het hulpmiddel jou niet zoals je zou willen? Dan kun je deze binnen 21 dagen na ontvangst retour sturen en ontvang je het volledige aankoopbedrag retour. Vul ons retour formulier in via deze link: www.cue2walk.nl/retourformulier

Mijn vraag staat er niet bij

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden of heb je liever persoonlijk contact?