Hoe ParkinsonNet therapeut Nathalie de inloopdag ervaart

“Natuurlijk werkt de Cue2walk niet voor iedereen, maar voor  sommigen is het een ‘life changing’ hulpmiddel. Een inloopdag is een unieke kans om de Cue2walk te proberen.” Aldus ParkinsonNet therapeute Nathalie Timmermans. “Als geen ander weet ik dat mensen met parkinson(isme) op kunnen zien tegen nieuwe dingen. Er moet al zoveel gedaan en geregeld worden. Kennismaken met een hulpmiddel op een laagdrempelige manier is daarom heel fijn”.

Op 15 maart vond één van onze inloopdagen plaats. Een dag waarop mensen de Cue2walk gratis en vrijblijvend kunnen ervaren, voordat ze het hulpmiddel aanschaffen.

Implementatie specialist Fransie Schuurman vertelt: “Tijdens een inloopdag heb ik echt even tijd om één op één aandacht te besteden aan mensen. Natuurlijk kan dit ook digitaal of telefonisch, maar elkaar fysiek ontmoeten is veel persoonlijker. Dat past heel goed bij ons als organisatie, maar ook bij het hulpmiddel. De Cue2walk ervaren geeft een heel goed beeld of het hulpmiddel bij je past of niet.”

Ook collega Implementatie specialist Rein van Zutven is blij met de inloopdagen: “Tijdens een inloopdag kan ik de hulpvraag van mensen goed in kaart brengen en zo het juiste persoonlijke advies uitbrengen over de inzet van het hulpmiddel. Er is altijd een ParkinsonNet therapeut aanwezig, dus waar nodig kunnen we overleggen.”

Het is niet alleen voor mensen met parkinson een fijne werkwijze, vertelt Rein: “We merken ook dat we dankzij de inloopdagen nog beter kunnen samenwerken met zorgprofessionals. Het is voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, parkinson verpleegkundigen en sportleraren fijn om mensen naar een inloopdag te kunnen verwijzen. En omdat we in heel Nederland te vinden zijn, is het voor de meeste mensen goed haalbaar om een inloopdag te bezoeken.”

Als zorgprofessional ziet Nathalie Timmermans de Cue2walk als een toevoeging aan reguliere zorg. “Goede samenwerking in zorg komt ten goede aan de kwaliteit van leven van mensen met parkinson(isme). Hoe mooi is het dat mensen op zo’n dag kunnen zien hoe organisaties zoals wij samenwerken?”

Nathalie Timmermans is één van de ParkinsonNet therapeuten die samen met Cue2walk een inloopdag organiseren. Met een inloopdag brengen we de Cue2walk naar de mensen toe en geven de iedereen de mogelijkheid het hulpmiddel gratis en vrijblijvend te proberen. Dit doen we bij zowel grote centra als Punt voor Parkinson, maar ook bij partijen die vooral een lokale rol spelen.

Parkinson Centraal in Pijnacker is hier een voorbeeld van. Binnen Parkinson Centraal heath & movement care worden diverse sporten, ontspanning en massages aangeboden. Maar je kunt er ook terecht voor advies en informatie over gezondheid en bewegen met parkinson(isme), allemaal op één centraal punt. Meer weten over Parkinson Centraal? www.parkinsoncentraal.nl