Over Cue2Walk

Wereldwijd zijn er meer dan tien miljoen mensen die moeten leven met de ziekte van Parkinson. Veel van hen mensen hebben last van ‘Freeze of Gait[1]’. De afgelopen 3 jaar heeft Cue2Walk, samen met De Haagse Hogeschool, TU Delft en Basalt Revalidatie, een slimme, draagbaar apparaat ontwikkeld om deze mensen te helpen om Freeze of Gait te doorbreken. Het algoritme in het apparaat wordt per patiënt geoptimaliseerd, zodat het in staat is om een freeze te herkennen, alleen op het moment dat deze daadwerkelijk plaats vindt.

[1] Door Parkinson werkt de aansturing van geautomatiseerde bewegingen, zoals lopen, soms niet meer goed. Dit resulteert in een plotseling vastlopen of bevriezen van één of meerdere lichaamsdelen.

Cue2Walk is op zoek naar iemand met een sterk technische achtergrond voor het analyseren van de Freeze of gait data en het verbeteren en verbreden van het huidige detectie algoritme. Hiermee maken we een slag in het optimalisatie proces zodat het apparaat voor de gemiddelde patiënt nog beter werkt en het breder toepasbaar is voor mensen met een meer afwijkend looppatroon. Daarnaast zien we kansen in het slimmer categoriseren van de beschikbare data door het opstellen van patiëntprofielen. Hiermee verwachten we het optimalisatie proces te kunnen versnellen en verkorten. Daarbij wordt ook onderzocht of AI dit proces zou kunnen versnellen. Daarmee behoort zowel het verwerken als het analyseren en verkennen van de data binnen de werkzaamheden van de persoon die wij zoeken.

De functie van Data Engineer & Scientist bij Cue2Walk is een toffe en uitdagende functie als eerste of tweede stap in je carrière. Of voor iedereen die bij een snelgroeiende startup wilt werken en die ons kan overtuigen! Cue2Walk bestaat uit een klein team waar je snel veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Je wordt direct betrokken bij alle beslissingen en kan onderdeel zijn van het begin van de grootse plannen die we hebben.

Cue2Walk gaat een nieuwe en spannende fase in; vanaf februari 2022 wordt de Cue2Walk beschikbaar voor mensen met Parkinson. De apparaten zullen worden aangemeten door de vaste behandelaar, onder begeleiding van Cue2Walk. Samen met jou zorgen we voor een zo goed mogelijke en steeds verbeterende technologische aansluiting van het apparaat bij de wensen van de mensen die de Cue2Walk dragen.

 • Sterke vaardigheden met MATLAB
 • Kennis van en ervaring met AI is een pré, maar geen vereiste
 • 0-5 jaar werkervaring
 • Drive om technologie te ontwikkelen die toegespitst is op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen
 • Enthousiasme voor (medisch) technologische innovatie
 • Ambitie om zichzelf, en Cue2Walk, door te ontwikkelen

Wat bieden wij?

 • Kans om aan het begin te staan van de marktintroductie van een innovatief zorgproduct
 • Onderdeel zijn van een snelgroeiende startup
 • Mogelijkheid tot (bij)scholing in overleg
 • Marktconform salaris, op basis van ervaring
 • Flexibel in te delen werktijden

Wanneer?

Vanaf februari 2022. De sollicitatieronde sluit op 19 december. We streven ernaar om deze ronde uiterlijk 24 december af te ronden.

Interesse?

Check de website www.cue2walk.nl voor meer informatie en neem contact op met Floor Waardenburg via  floor@cue2walk.nl of bel op 06-30387334.