Na veelvuldig gebruik van de Cue2Walk in de praktijk, duizenden observaties van freezing bij honderden patiënten en gebruikersonderzoek hebben we veel geleerd. Namelijk:

– Dat gebruikers die de Cue2Walk proactief leren gebruiken nog veel meer baat hebben bij het apparaat.
– Dat er bij (ParkinsonNet)behandelaren behoefte is aan duidelijkere inclusie criteria
– Dat de Cue2Walk bij 81% van de gebruikers voor duidelijke vermindering in loopverstoringen zorgt

De webinar is hier terug te kijken.


De webinar samengevat

Cue2Walk in de praktijk: Naast de automatische detectie van loopverstoringen om gebruikers te ondersteunen in het terugkrijgen van controle over het bewegen, hebben we geleerd hoe de gebruiker met behulp van de Cue2Walk een gevaarlijke situatie ten gevolge van loopverstoringen kan voorkomen. Wanneer gebruikers actief aan de slag met het behouden van controle door middel van de manuele en/of handsfree activatie als toevoeging aan de automatische activatie, ervaren gebruikers minder vaak, minder lang en minder intense loopverstoringen. Wat zorgt voor minder valincidenten, meer zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid en meer bewegingsvrijheid.

Gebruikersonderzoek: Resultaten uit gebruikersonderzoek tonen aan dat een gebruiker de Cue2Walk gemiddeld 8,9 uur per dag gebruikt. En zien we een toename in algehele gezondheid van gemiddeld 1.1 punten op de 0-10 VAS Schaal (van 5.1 naar 6.2) sinds men de Cue2Walk gebruikt. Dit wordt ondersteund door de volgende cijfers

81% van de gebruikers ervaart een verminderde duur van de loopverstoring
75% van de gebruikers ervaart minder valincidenten
63% van de gebruikers ervaart minder problemen met algemene dagelijkse levensverrichtingen
62% van de gebruikers ervaart meer zelfvertrouwen

Online intake tool: Door middel van een online tool kan in vijf minuten worden bepaald of de Cue2Walk een geschikt hulpmiddel is voor jouw cliënt. Na het doorlopen van de vragen in de tool bespreken therapeut, cliënt/gebruiker en één van de implementatie specialisten van Cue2Walk International samen de toepassingsmogelijkheden voorde gebruiker. Je vindt de online tool op onze website onder de knop “Test of de Cue2Walk geschikt is voor jou!”. Dit is geheel vrijblijvend.