De Cue2Walk is dit jaar live te ervaren op the Dutch Congress of Rehabilitation Medicine (DCRM). Sinds 2022 is de Cue2Walk beschikbaar voor mensen met parkinson, een hulpmiddel om loopverstoringen te voorkomen en te doorbreken. “Een simpel hulpmiddel dankzij slimme technologie” aldus Martijn van der Ent, medeoprichter van Cue2Walk International.

Op 9 en 10 november is Cue2Walk op de beursvloer van DCRM te vinden. Het is mogelijk om de Cue2walk te ervaren en de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken. In therapie leert iemand met parkinson de Cue2Walk gebruiken, waarna deze persoon in de thuissituatie de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om bewegingsvrijheid te behouden.

Met de Cue2Walk ervaren mensen een loopverstoring minder vaak, minder lang en minder intens. En dit al na drie weken oefenen. Na recent gebruikersonderzoek is dit uit te drukken in de volgende cijfers:

  • 81% van de gebruikers ervaart een verminderde duur van de loopverstoring
  • 75% van de gebruikers ervaart minder valincidenten
  • 63% van de gebruikers ervaart minder problemen met algemene dagelijkse levensverrichtingen
  • 62% van de gebruikers ervaart meer zelfvertrouwen

Hiermee is de algehele gezondheid toegenomen met 1.1 punt op de 0-10 VAS schaal, van 5.1 naar 6.2. De complete resultaten van het onderzoek worden 14 november 2023 gepubliceerd in een whitepaper.

Het idee voor Cue2Walk ontstond in 2010 tussen mensen met Parkinson en hun behandelaar. In 2016 besloten Martijn van der Ent en Sander Minnoye in samenspraak met De Haagse Hogeschool en Basalt Revalidatie het idee voor automatische cueing verder te ontwikkelen. Na het winnen van diverse awards en vertrouwen van vele autoriteiten werd de werking van de Cue2Walk in 2017 in de praktijk bewezen. Inmiddels is de Cue2Walk voor vele gebruikers bron van zelfvertrouwen niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven.

Kom op 9 en 10 november ontdekken wat de Cue2Walk voor jouw patiënten kan betekenen. Vooraf vragen of een afspraak maken voor tijdens het congress? Neem gerust contact op met Martijn van der Ent via martijn@cue2walk.nl.