Eenvoudige hulp bij loopverstoring.

Zelfstandig. Met slimme cueing technologie.

Cueing bij Parkinson

Cue2Walk is een draagbaar cueing apparaat dat speciaal ontworpen is om bevriezing van het lopen te doorbreken. Wanneer je vast komt te staan ondersteunt dit innovatieve hulpmiddel door middel van een ritmisch signaal (geluid en/of trilling), ook wel bekend als een cue.

Door de aandacht te verplaatsen van een geautomatiseerde beweging (lopen) naar een volledig bewuste beweging (stap zetten op het ritme van de cue) kan een bevriezing of loopverstoring zelfstandig worden doorbroken. Hierdoor ben je in staat om zelfstandig de bevriezing en loopverstoring te doorbreken waardoor je in staat bent de controle terug te krijgen en te behouden.

Werking van het apparaat in de praktijk

De cueing technologie van Cue2Walk kan op drie manieren toegepast worden in de praktijk. Hiermee biedt het apparaat hulp op het moment dat dit voor jou nodig is.

 1. Been activatie: Kan geactiveerd worden met een specifieke beweging, zoals een tik met de hak van de voet. Hiermee wordt er hulp geboden in een situatie waarbij er geen/weinig beweging voorafgaat aan een freeze.
 2. Knop activatie: Kan handmatig geactiveerd worden op het moment dat een loopverstoring verwacht wordt, bijvoorbeeld tijdens het opstaan en weglopen vanuit een zittend positie.
 3. Automatische activatie: Herkent een loopverstoring en biedt automatisch ondersteuning op het moment dat dit nodig is, voor zo lang als nodig is.

De voordelen van de Cue2Walk

 • Persoonlijke aanpassing: De werking van het apparaat wordt afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften.
 • Samenwerking met je behandelaar: Cue2Walk wordt aangemeten in samenwerking met jouw vaste behandelaar, zodat het apparaat perfect op jouw behoeften kan worden afgestemd.
 • Discrete draagbaarheid: Het apparaat kan onopvallend onder je kleding worden gedragen, waardoor je vrij kunt bewegen zonder dat anderen het apparaat opmerken.
 • Eenvoudige instelling: Je kunt gemakkelijk de instellingen van het signaal aanpassen, zodat het optimaal aansluit bij jouw voorkeuren. Dit kan zelfstandig of samen met jouw behandelaar.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Het apparaat is eenvoudig in gebruik, waardoor je het gemakkelijk kunt integreren in je dagelijkse routine.

Prijs €905,-

Huidige prijs €595,- *

*Inclusief gratis vrijblijvende intake en gratis personalisatie door Cue2Walk t.w.v. €310 geldig t/m 31 december 2023

Na een positieve intake blijkt 85% van de mensen tevreden met de Cue2Walk, sluit de oplossing toch niet goed aan na de personalisatie en evaluatie sessies dan krijgt u het aanschaf bedrag retour.

Wat brengt de Cue2Walk mij?

De Cue2Walk biedt ondersteuning bij het doorbreken van een bevriezing of loopverstoring op het moment dat dit nodig is. Hierdoor:

 • Krijg je  controle terug en behoud je deze
 • Wordt de tijd van de bevriezing of loopverstoring verkort
 • Wordt de bevriezing of loopverstoring met minder stress ervaren
 • Kan de bevriezing of loopverstoring zelfstandig worden doorbroken
 • Neemt de kans op verlies van evenwicht en vallen af
 • Ervaar je meer vertrouwen ervaren tijdens het uitvoeren van activiteiten

Via onze vragenlijst kunnen wij samen met jou kijken of de Cue2Walk geschikt is voor jou. Na het invullen van deze vragenlijst nemen wij contact met je op met het resultaat. Hierna bepalen we samen of en hoe de Cue2Walk jou kan ondersteunen. 

Werking in getallen

Na gebruikers onderzoek is het volgende gebleken

• 81% van de gebruikers ervaart duidelijke vermindering in de ernst van loopverstoring
• 75% van de gebruikers heeft aan minder last te hebben van val incidenten
• 63% van de gebruikers ervaart minder moeilijkheden tijdens dagelijkse huishoudelijke activiteiten
• 62% van de gebruikers ervaart meer zelfvertrouwen
• Gebruikers ervaarden een stijging in algehele gezondheid van 5.1 naar 6.2 (uit 10)

 

Bewegen met Parkinson

Therapie is erop gericht om mensen met Parkinson zo lang mogelijk een actief leven te laten leiden. Dit is van groot belang, aangezien een actief leven de progressie van de ziekte van Parkinson vertraagt. Wanneer mensen met Parkinson te maken krijgen met bevriezing van het lopen, vormt dit vaak een extra uitdaging. Hierdoor valt men vaker en kan het vertrouwen om te bewegen verloren gaan. Momenteel is er vaak hulp van naasten nodig om de bevriezing te doorbreken. De Cue2Walk kan helpen bij het overwinnen van deze belemmering.

Lees hier meer over het belang van bewegen met Parkinson >

Wat zeggen gebruikers?

 

Maarten van 't Land

‘Het apparaat zorgt ervoor dat ik een freeze snel kan verhelpen. Kwaliteit van leven verbeterd hierdoor sterk, en het voorkomt een isolement’

Ruud van der Horst

‘De Cue2Walk zorgt ervoor dat ik bewuster handel en grotere stappen zet tijdens het draaien of bewegen in een kleine ruimte. Hierdoor heb ik meer vat en controle op het uitvoeren van activiteiten die voorheen erg lastig voor mij waren’

Johan Stout

´De Cue2Walk is een openbaring. Het apparaat triggert je, door het piepsignaal, en dwingt hij je te concentreren op het lopen. En je gaat dan ook lopen! Het is een topuitvinding. De uitvinder krijgt de complimenten.´

Vrijblijvende intake

Om de kans te vergroten dat jij baat hebt bij de Cue2Walk doen we voorafgaand aan de eerste behandeling een vrijblijvende (digitale) intake. Tijdens deze intake evalueren we samen met jou en de therapeut of Cue2Walk jou kan helpen. Je ontvangt van ons een schriftelijke terugkoppeling waarin wij aangeven hoe de Cue2Walk voor jou kan werken. Op basis hiervan kan je beslissen of je de Cue2Walk aan wilt schaffen.

Persoonlijke afgesteld apparaat

Iedereen loopt anders en ook de bevriezing en loopverstoring symptomen verschillen van persoon tot persoon. Voor een optimale werking wordt het apparaat persoonlijk afgesteld op het beweegpatroon en op de voorkeur voor het soort Cue (ritmische geluid of trilling). Tijdens (wekelijks) opvolgende behandelingen met jouw fysio-, ergo- of oefentherapeut leer je het apparaat om jou te helpen en leer jij het apparaat gebruiken.

De Cue2Walk leren gebruiken

Het leren gebruiken van de Cue2Walk doe je samen met je vertrouwde therapeut, of een van de getrainde Cue2Walk specialisten. Op steeds meer plekken door het land kun je terecht bij therapeuten die ruime ervaring hebben met het toepassen van de Cue2Walk. Wil je weten of er een specialist beschikbaar is in jouw regio? Neem dan contact op voor een vrijblijvende intake.

Informative image_specialistmap

De Cue2Walk is mede mogelijk gemaakt door:

 

Wil je een Cue2Walk reserveren of wil je weten of het jou kan helpen, vul het formulier in.

 • Reserveer vrijblijvend een plek voor de intake met jouw vaste behandelaar.
 • Wij houden je op de hoogte en plannen z.s.m. de intakegesprekken op volgorde van aanmelding.
 • Blijkt uit de intake dat de Cue2Walk voor jou werkt? Dan kun je de Cue2Walk aanschaffen en plannen we de personalisatie.
 • Na een positieve intake blijkt 85% van de mensen tevreden met de Cue2Walk, sluit de oplossing toch niet goed aan na de personalisatie en evaluatie sessies dan krijgt u het aanschaf bedrag retour.